Velg side:

Lyngshestlandet eies og drives av Birgit Dorothea Nielsen og Geirmund Vik. Lyngshestlandet vil være igangsettere og bidragsytere i prosjekter for bevaring og utvikling av lyngshesten. Lyngshestlandet vil prioritere prosjekter med utgangspunkt i hesterasens geografiske, kulturelle og historiske tilknytning til Troms og spesielt Nord-Troms. Prosjektene må være i tråd med oppdatert kunnskap.

Lyngshestlandet kan også tilby kortere turer med lyngshest, gardsbesøk og enkelte aktiviteter med hesterasen, med utgangspunkt i garden vår Dalvesia i Nord-Troms. Der driver vi også et lite oppdrett under navnet Stall Reisa.


Reisa Rein er både vakker og flink !

Rein blei nummer 2 i NM og nummer 1 i kvalitet på uoffisiell vallakutstilling !

NM og utstillingshelg på Nord-Norsk Hestesenter

10. - 12. juli 2009 var en aktiv helg for Rein og Birgit. Vi deltok i dressurkjøring og fikk delt 2. plass, presisjonskjøring med 5. plass, trav-plassering et godt stykke ned på lista...., galopp 2. plass og sammenlagt sølvplass i Norgesmesterskapet !!

 

Rein blei også vist på uoffisiell vallakutstilling sammen med 9 andre vallaker og dommerne sa føgende om vallakene og om Rein:

Show klasse for vallaker

I showklasse for vallaker stilte det hele 10 individer, nesten samtlige var i tillegg deltagere under NM som gikk paralelt med utstillingen.
Det som preget denne vallak-klassen var den gode holdbarheten som individer, helt opp mot 30 år, faktisk viste.
I steden for regnr er hestenes alder ført opp ved hvert individ, det gir forhåpentligvis et inntrykk av den gode holdbarheten som dommerne har lagt stor vekt på.
Vallaker under 12 år har ikke fått karakter for holdbarhet da de er for unge, det siste tallet i karakterrekka indikerer holdbarhet.
Gruppen var meget velpresentert og godt mønstret. De fem beste vallakene er rangert, de øvrige kommer i tilfeldig rekkefølge.


Reisa Rein 10år, rød
Eier: Birgit D. Nielsen
Poeng:9-8-8-9-9-X-10-X
Sløyfe nr 1 av 10

 

 
 Geirmund Vik og Birgit D. Nielsen, Flatvoll, 9151 Storslett   Tlf. 777 65 504/918 91 578   post@lyngshestlandet.no
Webdesign: Bjerkli Bilde&Design  Nettløsning: Jørn Holm