Velg side:

Lyngshestlandet eies og drives av Birgit Dorothea Nielsen og Geirmund Vik. Lyngshestlandet vil være igangsettere og bidragsytere i prosjekter for bevaring og utvikling av lyngshesten. Lyngshestlandet vil prioritere prosjekter med utgangspunkt i hesterasens geografiske, kulturelle og historiske tilknytning til Troms og spesielt Nord-Troms. Prosjektene må være i tråd med oppdatert kunnskap.

Lyngshestlandet kan også tilby kortere turer med lyngshest, gardsbesøk og enkelte aktiviteter med hesterasen, med utgangspunkt i garden vår Dalvesia i Nord-Troms. Der driver vi også et lite oppdrett under navnet Stall Reisa.


Trollvik Váhkar er far til ei 1.premiert hoppe

Gratulerer så mye til Slettmo Rhiddi og Familien Jacobsen!

 

Annfrid Jacobsen med Trollvik Rhiddi u. Skåtes Cindy, 1.pr., kval I, NNHS - foto Maria Ellingsen

Slettmo Rhiddi er Váhkar sitt første avkom som er vist som voksen på utstilling - noen av de andre som er født i 2010 er vist som unghopper med svært gode tall. Rhiddi gjorde også en god bruksprøve. Gratulerer Annfrid, og Yngvild og resten av familien!

 

Váhkar har tilsammen 9 registrerte avkom. Sommeren 2014 har han bedekt 14 hopper (to veit vi er tomme av ulike årsaker hos hoppa).

Stall Reisa har ei to-års-hoppe; Reisa Rhakis u. Reisa Rosa, som i år er bedekt med Reisa Âlddagas og en åringshingst; Reisa Viirko u. Reisa Mollis. I tillegg eier Øystein Slettmo Vuojan, åringshingst u. Skåtes Cindy, helbror til Slettmo Rhiddi.

Det gror etter Váhkar!

Nå er han og Àlddagas beitekompiser - snart får de også ungutta sammen med seg. 

 
 Geirmund Vik og Birgit D. Nielsen, Flatvoll, 9151 Storslett   Tlf. 777 65 504/918 91 578   post@lyngshestlandet.no
Webdesign: Bjerkli Bilde&Design  Nettløsning: Jørn Holm