Velg side:

Lyngshestlandet eies og drives av Birgit Dorothea Nielsen og Geirmund Vik. Lyngshestlandet vil være igangsettere og bidragsytere i prosjekter for bevaring og utvikling av lyngshesten. Lyngshestlandet vil prioritere prosjekter med utgangspunkt i hesterasens geografiske, kulturelle og historiske tilknytning til Troms og spesielt Nord-Troms. Prosjektene må være i tråd med oppdatert kunnskap.

Lyngshestlandet kan også tilby kortere turer med lyngshest, gardsbesøk og enkelte aktiviteter med hesterasen, med utgangspunkt i garden vår Dalvesia i Nord-Troms. Der driver vi også et lite oppdrett under navnet Stall Reisa.


Trollvik Riidi og Reisa Cieggavarre, solgt

Riidi og Cieggavarre har vært i Stall Reisa sitt eie og videreselges nå fra ny eier, som har hatt begge to siden 2009. Det er gjort avtale om samla salg for begge to.

 

Riidi rød hoppe e. Oksnes Røder u. Trollvik Ragna, samme mor som Trollvik Váhkar, og har sjøl hatt to flotte føll: Reisa Borken pr. K og Reisa Álddagas 2. pr. kval I

Trollvik Riidi er født i 2004, 3. premiert, forholdsvis lita hoppe (129 cm som 3-åring), kald i hodet, mild og vennlig med svært gode bevegelser. Hun er i all hovedsak brukt som turhest på Lyngshestlandet sine turer. Fra 2014 har hun også gått som kløvhest.

Reisa Cieggavarre gul vallak e. Svarvar Fieger u. Stokka Reisa. Han fikk sløyfe og god bedømming som 2-åring, men blei ikke kåra som 3-åring. Han er far til ei gul hoppe: Reisa Lara u. Reisa Yr. Cieggavarre er målt til 129 cm som 3-åring. Han har også hovedsaklig gått som turhest hos nåværende eier og har som Riidi vært med på Lyngshestlandet sine turer i mange år. Opplæring som kløvhest er påbegynt. 

Begge hestene er innkjørt, men nåværende eier har ikke kjørt dem.

Pris 30.000,-/hest. Ved samla salg kan reduksjon i prisen påregnes. Eier ønsker sterkt at de selges samla.

En del utstyr medfølger, inkludert i salgssummen.

296480 10150269872376417 62   Alddagas-VI

 

Sist redigert onsdag, 05 august 2015 13:21
 
 Geirmund Vik og Birgit D. Nielsen, Flatvoll, 9151 Storslett   Tlf. 777 65 504/918 91 578   post@lyngshestlandet.no
Webdesign: Bjerkli Bilde&Design  Nettløsning: Jørn Holm