Velg side:

Lyngshestlandet eies og drives av Birgit Dorothea Nielsen og Geirmund Vik. Lyngshestlandet vil være igangsettere og bidragsytere i prosjekter for bevaring og utvikling av lyngshesten. Lyngshestlandet vil prioritere prosjekter med utgangspunkt i hesterasens geografiske, kulturelle og historiske tilknytning til Troms og spesielt Nord-Troms. Prosjektene må være i tråd med oppdatert kunnskap.

Lyngshestlandet kan også tilby kortere turer med lyngshest, gardsbesøk og enkelte aktiviteter med hesterasen, med utgangspunkt i garden vår Dalvesia i Nord-Troms. Der driver vi også et lite oppdrett under navnet Stall Reisa.


God jul og godt nytt år til våre samarbeidsparter og gjester!

Det har vært et gledelig og inholdsrikt for oss i Lyngshestlandet!

Nord-Troms omfavner lyngshesten, den er naturlig med i mange ulike sammenhenger, som for eksempel Storslett nasjonalparklandsby sin nye film og i Landsbyspelet Mun Kultani. Vi var også med i InterReg-prosjektet Our Stories sin samling i Nordreisa i høst og fikk fortelle om hesten.

Vi har også hatt flere Skeid og Fokus Unghest-kurs og vært med på kjørekurs, i tillegg til fjellturer for egen fornøyelse.

Museumsutstillinga Lyngshestfortellinger har vært en stor glede for oss og nå skal den til Balsfjord i januar. I Balsfjord var vi med på Landbruksmessa i sommer, både i en historisk presentasjon av lyngshesten og i Skeid, og hvor Geirmund blei tildelt Balsfjord kommune sin sølvplog.

Dette er deler av Nord-Troms Museum sitt nyhetsbrev sendt ut i forbindelse med jula 2017:

image002.II

 

Sist redigert lørdag, 23 desember 2017 17:29
 
 Geirmund Vik og Birgit D. Nielsen, Flatvoll, 9151 Storslett   Tlf. 777 65 504/918 91 578   post@lyngshestlandet.no
Webdesign: Bjerkli Bilde&Design  Nettløsning: Jørn Holm