Velg side:

Lyngshestlandet eies og drives av Birgit Dorothea Nielsen og Geirmund Vik. Lyngshestlandet vil være igangsettere og bidragsytere i prosjekter for bevaring og utvikling av lyngshesten. Lyngshestlandet vil prioritere prosjekter med utgangspunkt i hesterasens geografiske, kulturelle og historiske tilknytning til Troms og spesielt Nord-Troms. Prosjektene må være i tråd med oppdatert kunnskap.

Lyngshestlandet kan også tilby kortere turer med lyngshest, gardsbesøk og enkelte aktiviteter med hesterasen, med utgangspunkt i garden vår Dalvesia i Nord-Troms. Der driver vi også et lite oppdrett under navnet Stall Reisa.


Vahkar blir brukt mye i kjøring i vinter

Vahkar er flokkens ubestridte leder og tar seg alltid flott ut. Han er stødig og arbeidsvillig i skogen, en riktig god 4-åring!

Det blir ikke arrangert utvida bruksprøve i Nord i år dessverre, så vår 4-årige Vahkar blir ikke vist på utstilling i år, men han beholder avlsgodkjenninga og vil være tilgjengelig i avl i 2010.

Han er brukt mye i skogen i vinter og blei ridd jevnlig i høst og han har akkurat debutert som to-spannhest, sammen med Reisa Rein.

Vahkar (til venstre) og Rein er like i fargen

Du kan finne flere bilder av Vahkar i vedkjøring i galleriet.

 
 Geirmund Vik og Birgit D. Nielsen, Flatvoll, 9151 Storslett   Tlf. 777 65 504/918 91 578   post@lyngshestlandet.no
Webdesign: Bjerkli Bilde&Design  Nettløsning: Jørn Holm