Velg side:

Lyngshestlandet eies og drives av Birgit Dorothea Nielsen og Geirmund Vik. Lyngshestlandet vil være igangsettere og bidragsytere i prosjekter for bevaring og utvikling av lyngshesten. Lyngshestlandet vil prioritere prosjekter med utgangspunkt i hesterasens geografiske, kulturelle og historiske tilknytning til Troms og spesielt Nord-Troms. Prosjektene må være i tråd med oppdatert kunnskap.

Lyngshestlandet kan også tilby kortere turer med lyngshest, gardsbesøk og enkelte aktiviteter med hesterasen, med utgangspunkt i garden vår Dalvesia i Nord-Troms. Der driver vi også et lite oppdrett under navnet Stall Reisa.


Vahkar alvorlig skada

Vahkar blei skada i et trafikkuhell under utvida bruksprøve. Heldigvis var det ingen personskader og det er store muligheter for at han blir så godt som frisk igjen - og det er vi fantastisk glade for !

Trollvik Vahkar hadde vært på utvida bruksprøve drøye 3 uker, sammen med fem andre hingster, da telefonen kom. Det hadde vært et trafikkuhell - Vahkar hadde fått en alvorlig skade i kodeleddet - det kunne bety avliving.

Heldigvis ser røntgenbildene fine ut - så vi har god tro på at han kan bli så godt som frisk igjen med fullstendig ro og fiksering av leddet i lang tid.

Hest er levende individer - uhell kan skje og testpersonalet på utvida bruksprøve kan ikke under noen omstendighet klandres for hendelsen. Vi er fantastisk takknemlige for arbeidet de har lagt ned både i Vahkar og de andre hingstene. Vi ser fram til hingsteutstillinga med stor forventning og er er svært glade for at prognosen for vår aldeles fantastiske Vahkar ser bra ut - om det kan ta et år !!

Vahkar med Forbrigds Hermine 2010 - et spennende føll i 2011

 
 Geirmund Vik og Birgit D. Nielsen, Flatvoll, 9151 Storslett   Tlf. 777 65 504/918 91 578   post@lyngshestlandet.no
Webdesign: Bjerkli Bilde&Design  Nettløsning: Jørn Holm