Velg side:

Lyngshestlandet eies og drives av Birgit Dorothea Nielsen og Geirmund Vik. Lyngshestlandet vil være igangsettere og bidragsytere i prosjekter for bevaring og utvikling av lyngshesten. Lyngshestlandet vil prioritere prosjekter med utgangspunkt i hesterasens geografiske, kulturelle og historiske tilknytning til Troms og spesielt Nord-Troms. Prosjektene må være i tråd med oppdatert kunnskap.

Lyngshestlandet kan også tilby kortere turer med lyngshest, gardsbesøk og enkelte aktiviteter med hesterasen, med utgangspunkt i garden vår Dalvesia i Nord-Troms. Der driver vi også et lite oppdrett under navnet Stall Reisa.


Vahkar sitt testresultat fra ub 2011

Vi er svært fornøyde ! Og litt mer om hva som skjedde....

Trollvik Vahkar fikk følgende tall med seg fra testperioden under ub:

Ridning: 9, kjøring 9, arbeidskjøring 9,5, ridbarhest 7,5, løshopping 7,5, kjøring i trafikk 9, oppførsel på stall 10, helhetsvurdering 9,5, lynne 9. Vi har ennå ikke fått resultatskjemaet, slik at testpersonalets kommentarer må vi vente en stund til på. (26.05.2011)

Han måtte avbryte testen etter 3 uker og 2 dager på grunn av en trafikkulykke. Hendelsen var sånn; Vahkar var på ridetur langs en vei, som et ledd i trening og utdanning på ub, han skvatt for et eller annet ukjent (ikke trafikken, jfr. 9 på kjøring i trafikk fra testperioden), og hoppa ut i veien hvor det akkurat kom en bil som kjørte på ham. Veterinær kom raskt til stedet og fikk stiva av kodeleddet i frambeinet, som var unormalt utover - vinkla. Vahkar blei undersøkt, veterinæren konkluderte med helt eller delvis røket leddbånd i kodeleddet, men ingen brudd. Prognosen er forholdsvis god, etter behandlende veterinær og vår oppfatning, men det  forutsetter at det ikke blir komplikasjoner for hingsten at han må gå med gips lenge (kanskje 6 mndr.) og at fikseringen av leddet er stabil nok.

Vi har erfaring med Vahkar sin morfar Ritar, som fikk en tilsvarende skade på fjellet da han var 3-4 år. Han blei fullt brukbar til alt, også sprang etter mange, mange måneder med gipsa kodeledd. Kodeleddet var litt fortykka og bittelitt mindre bøyelig hos Ritar, men som sagt; det hadde ingen negativ innvirkning for ham sjøl eller i bruk. Vi håper på et tilsvarende resultat for Vahkar.

Vahkar har fått beholde sin avlsgodkjenning for 2011, vi regner med at han kan ta imot hopper hjemme i sommer, på tross av at han har gips på frambeinet.

Dersom han blir frisk i løpet avet år håper vi at han får mulighet til å gjenomføre en en-dags-test våren 2012 som avslutning på sin ub og dermed kan han også vises på utstilling.

Tallene han fikk med seg fra 3-års-utstillinga i 2009 var følgende: 9, 8, 7, 8, 8, 8, 9, 10. Han hadde beste kjøreprøve og var beste 3-års-hingst.

 

 
 Geirmund Vik og Birgit D. Nielsen, Flatvoll, 9151 Storslett   Tlf. 777 65 504/918 91 578   post@lyngshestlandet.no
Webdesign: Bjerkli Bilde&Design  Nettløsning: Jørn Holm