Velg side:

Lyngshestlandet eies og drives av Birgit Dorothea Nielsen og Geirmund Vik. Lyngshestlandet vil være igangsettere og bidragsytere i prosjekter for bevaring og utvikling av lyngshesten. Lyngshestlandet vil prioritere prosjekter med utgangspunkt i hesterasens geografiske, kulturelle og historiske tilknytning til Troms og spesielt Nord-Troms. Prosjektene må være i tråd med oppdatert kunnskap.

Lyngshestlandet kan også tilby kortere turer med lyngshest, gardsbesøk og enkelte aktiviteter med hesterasen, med utgangspunkt i garden vår Dalvesia i Nord-Troms. Der driver vi også et lite oppdrett under navnet Stall Reisa.


To åringer etter Vahkar stilt i kvalitet

Gudmundgaard Glede kval I, Slettmo Rhiddi kval II

To av Vahkar sine fire hopper født i 2010 møtte på utstilling på NNHS i september 2011

Gudmundgaard Glede u. Svarta Bjørn blei stilt først i kvalitet og fikk en ekstra kvalitetssløyfe fra Landslaget

Slettmo Rhiddi u. Skåtes Cindy blei stilt som nummer to i kvalitet

Begge åringshoppene fikk svært gode bedømminger, så dette lover godt for Vahkar som avlshingst.

 

Foreløpig har vi fått bekrefta at ei av hoppene som har vært hos ham i sommer er drektig og ei er tom, hun hadde en cyste på eggstokken. To veit vi ikke noe om ennå.

Vahkar har fortsatt gips og vi er forsiktig optimister med tanke på å få ham helt frisk. Dette handler om tid og tålmodighet. Først i april 2012 vil vi så smått kunne begynne å trene ham igjen, dersom alt går så bra som det ser ut nå. Det betyr at vi ikke kan vise ham på utstilling før i 2013, men vi syns det er verd å vente så vi kan få den fantastiske brukshesten han er. Gips på ankelen er intet prevensjonsmiddel - så han fungerer i avl heldigvis.

 
 Geirmund Vik og Birgit D. Nielsen, Flatvoll, 9151 Storslett   Tlf. 777 65 504/918 91 578   post@lyngshestlandet.no
Webdesign: Bjerkli Bilde&Design  Nettløsning: Jørn Holm