Velg side:

Lyngshestlandet eies og drives av Birgit Dorothea Nielsen og Geirmund Vik. Lyngshestlandet vil være igangsettere og bidragsytere i prosjekter for bevaring og utvikling av lyngshesten. Lyngshestlandet vil prioritere prosjekter med utgangspunkt i hesterasens geografiske, kulturelle og historiske tilknytning til Troms og spesielt Nord-Troms. Prosjektene må være i tråd med oppdatert kunnskap.

Lyngshestlandet kan også tilby kortere turer med lyngshest, gardsbesøk og enkelte aktiviteter med hesterasen, med utgangspunkt i garden vår Dalvesia i Nord-Troms. Der driver vi også et lite oppdrett under navnet Stall Reisa.


Vahkar er igjen leder av flokken

Beitesesongen er over og vinterflokkene er etablert

De seks hoppene har med seg to vallaker i sin flokk i vinter: Årvik og Raavikko

Vahkar er sammen med alle de andre hingstene og vallakene igjen - han er den ubestridte leder nå når Svarten er kastrert. Det gikk helt rolig for seg da de møttes igjen etter å ha vært adskilt på grunn av Vahkar sin skade siden mars.

 

Beinet ser imponerende bra ut når vi skifter gips, men kodeleddet er sjølsagt mindre bevegelig enn normalt. Vi venter til det har gått et år før vi tar av gips og bandasje og starter opptrening. Det er spennende, men vi er optimister. Hingsten sjøl er i storform - like flott som vanlig og med en fantastisk utstråling!

 

 
 Geirmund Vik og Birgit D. Nielsen, Flatvoll, 9151 Storslett   Tlf. 777 65 504/918 91 578   post@lyngshestlandet.no
Webdesign: Bjerkli Bilde&Design  Nettløsning: Jørn Holm