Velg side:

Lyngshestlandet eies og drives av Birgit Dorothea Nielsen og Geirmund Vik. Lyngshestlandet vil være igangsettere og bidragsytere i prosjekter for bevaring og utvikling av lyngshesten. Lyngshestlandet vil prioritere prosjekter med utgangspunkt i hesterasens geografiske, kulturelle og historiske tilknytning til Troms og spesielt Nord-Troms. Prosjektene må være i tråd med oppdatert kunnskap.

Lyngshestlandet kan også tilby kortere turer med lyngshest, gardsbesøk og enkelte aktiviteter med hesterasen, med utgangspunkt i garden vår Dalvesia i Nord-Troms. Der driver vi også et lite oppdrett under navnet Stall Reisa.


Flott oppslag i lokalavisa

Midtsida i lokalavisa var lørdag 18.august dekka av flotte bilder fra fjelltur!

I artikkelen stod følgende:

Noen lurer på om de skal på charter eller storbyferie. For andre er valget enkelt, en uke med bare hest og fjell. Det har aldri vært snakk om å gjøre noe annet. Vi planlegger feriene våre rundet denne turen ler Mona Karlsen. Hvert år reiser hun og fire venninder fra Balsfjord og opp til Nordreisa for å oppleve fjell og vidde fra hesteryggen. - For oss handler disse turene om tre ting. Det ene er lyngshesten, det andre er natur- og kulturopplevelser og det tredje er fellesskapet en opplever på turene, sier hun. Roper hurra. I år var sjette året på rad de deltok på en av turene Lyngshestlandet arrangerer. Turen varte i seks dager og gikk fra Saraelv og opp på vidda. Og som navnet til turarrangørene kan hinte fram til var det kun lyngshester som ble tatt i bruk. - Vi har lyst til å rope et hurra for lyngshesten. Vi ser på det som et privilegium å få ferdes med den der den har sin tilhørighet, sier Karlsen. Turene blir arrangert både i Nordreisa, Kåfjord og Kvænangen og Karlsen mener dette er en flott måte å oppleve de ulike stedene. Avkobling.  I tillegg til å få oppleve og se naturen på nært hold poengterer Karlsen at en får mye gjennom en slik tur. - Du får en avkobling som absolutt er sunt. Telefonen blir slått av, du holder deg i fysisk aktivitet og utfordrer deg selv på forskjellige måter. Hardfør som islandshesten. Lyngshestlandet som holder til i Nordreisa, har arrangert turer siden 2004. På turen var det fire damer og to turledere. En av dem var Øystein Fredriksen og han kan fortelle at dette tilbudet er helt unikt i Norge. - Det er ingen andre som arrangerer slike turer med lyngshester. Det er liknende med islandshester, men her får vi vist at lyngshestene er akkurat like hardføre, sier Fredriksen. Han legegr til at det også er mer ekspedisjonspreg over disse turene. Vi rir ikke fra hytte til hytte. Vi slår opp leir for hver kveld og verken ruten eller leirplassen er spikret sier han. Johanne Elvestad, FramtidiNord

 
 Geirmund Vik og Birgit D. Nielsen, Flatvoll, 9151 Storslett   Tlf. 777 65 504/918 91 578   post@lyngshestlandet.no
Webdesign: Bjerkli Bilde&Design  Nettløsning: Jørn Holm